Sinds 2000 ben ik lid van GroenLinks en sinds 2005 actief voor de Rotterdamse afdeling. Dat begon bij mij doordat ik een keer naar een bijeenkomst ging van de GroenLinks-fractie in (toen nog deelgemeente) Overschie. Prompt werd mij gevraagd of ik me verkiesbaar zou willen stellen voor de lijst van GroenLinks in Overschie. Na een mooi verkiezingsresultaat werd ik daar in 2006 geïnstalleerd als burgerraadslid. Mijn mooiste wapenfeit uit deze periode is het redden van de herten uit het hertenkamp, die afgeschoten dreigden te worden toen dat hertenkamp tijdelijk dicht moest voor de aanleg van Park Zestienhoven. Dankzij GroenLinks kregen deze herten alsnog een nieuw thuis.

In 2006 ben ik ook begonnen als fractiemedewerker bij de stedelijke gemeenteraadsfractie van GroenLinks. Daar ondersteun ik de raadsleden met het voorbereiden van vergaderingen, het opstellen van schriftelijke vragen, het schrijven van persberichten en het maken van moties en amendementen. In 2010 en 2014 was ik ook verkiesbaar als kandidaat. In 2014 werd ik vervolgens na de verkiezingen gevraagd als burgerraadslid. Dat is een positie waarin je een van de raadsleden van een kleine fractie mag ondersteunen door dit raadslid te vervangen in een van de commissies waar de meeste onderwerpen in eerste instantie in worden besproken. Sinds 2014 ben ik daardoor de woordvoerder van GroenLinks Rotterdam op de onderwerpen Werk & Inkomen, Armoede, Schuldhulpverlening, Integratie, Participatie, Emancipatie, Anti-discriminatie, Maatschappelijke opvang en Volksgezondheid.

Naast mijn werk voor raadsfractie ben ik ook altijd actief geweest in de afdeling. In mijn jongere jaren ben ik een tijdlang bestuurslid geweest van DWARS Rotterdam, en heb ik namens DWARS Rotterdam ook in de Rotterdamse Jongerenraad gezeten. Ook heb ik tot drie keer toe mee mogen schrijven aan het verkiezingsprogramma. In de laatste versie ben ik verantwoordelijk geweest voor de hoofdstukken over werk, armoede en schulden en maatschappelijke opvang, en ik ben zeer trots op het eindresultaat. En natuurlijk sta ik alweer te trappelen om de straat op te gaan, want campagnevoeren is een van de leukste bezigheden volgens deze politieke junkie!